máj.
28.

Képrejtvény 11. Piros-kockás

 Azt mondják, hogy a legutóbbi törpés rejtvény nem is volt könnyű. Pedig akartam egy nehezebb törpéset feladni. Na jó, majd később. Mert hogy ha én azt gondolom, hogy nehéz, akkor tényleg az. Nekem mindig könnyű, mert ismerem a megoldást. Akkor ma csak egy piros kockás épület lesz. Hol áll? Holnap pedig egy igazi nehéz vendégrejtvény lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fovarosirejtveny.blog.hu/api/trackback/id/tr472038637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.05.28. 23:05:08

Mindig keverem, de ez a Szondi utca - Rippl Rónai sarki (egykori) MÁV Irodaház asszem. Amivel keverem, az meg a Kun utcai FKF épület. De lehet hogy azt nem is ezzel keverem, hanem inkább a Szondi egy másik sarkán álló szintén modern saroképülettel - a MABÉOSZ székházzal. Modern-modern nálam könnyen egyremegy :)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.05.29. 14:09:10

@városjáró: vicces, én is a MABÉOSZ-székházzal keverem össze:) Aztán bánatomban eltávolodtam a Szonditól, így nem is találtam meg a helyes választ.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.05.29. 15:06:43

@aesculus: Milyen érdekes, hogy keverjük őket :), pedig ha egymás mellé tennénk a házakat, teljesen más képet mutatnának. Az elhelyezkedésük lehet a hasonlóság oka, vagy esetleg a lépcsőztetett, visszahúzott homlokzat?

avocado · http://www.fovarosirejtveny.blog.hu 2010.05.29. 21:29:47

Tényleg, ez teljesen más, mint a MABÉOSZ ( www.mabeosz.hu/oldal.szekhaz ). Ebből gondolom világos, hogy a másik tipp a helyes:)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.05.30. 01:18:42

@avocado: ezt jelenti a mabéosz? :DDD
De ciki, azt hittem, valami ősöreg szakszervezet...

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.06.01. 15:25:57

Gyermekkoromban volt itt egy (még persze dehogy Unio-kompatibilis) minimál-art játszóterecske, a bejárata fölött egy felirat hírdette büszkén:
"Ez a mi grundunk!"

Aztán… Tempora mutantur… és jöttek a Vogonok. Ahogy például a (szándékosan a korabeli nevüket írom) Kmetty utca - Bokányi Dezső utca sarkára is, meg egy sarokkal odébb a Szív utca T alakú kereszteződésébe… Megannyi oda nem való stílus. Még csak nem is modernek, csak "olcsójános" uralmát idézik.
"…mert azt hittük, hogy drágább, ami szép…" - valóban ennyi lenne? Mert akkor ébresztő !!!
süti beállítások módosítása